Burn-out coaching

Balans vinden in belasting/belastbaarheid
en Lichaamsgerichte Burn-out/Bore-out coaching

Praktisch toepasbaar

Begrijpen hoe je lichaam is uitgeput geraakt en begrijpen welke hormonen en patronen daar een rol in spelen is een start. Dus psycho-educatie is een onderdeel van de behandeling.

De insteek via de ademhaling is interessant. Het systeem is op AAN gegaan en kan lastig AF schakelen. Dat lukt vaak goed met principes uit de ademfysiologie of met een ademsessie.

Het praktisch toepasbaar maken van alle adviezen is een van mijn kernkwaliteiten. Concretiseren. Wat ga je doen en wat je vooral niet doen? Hoe ziet je dag eruit en hoe verdeel je praktisch het beetje energie dat je hebt. Mocht je al een mindfulness training hebben gedaan en het verwatert (een beetje), hoe zorg je er dan voor de principes toch (weer) te gaan toepassen?

-Wat betekent een gezonde opbouw?

-Hoe communiceer je wat je meemaakt naar je omgeving?

-Hoe bewaak je je grenzen (en wensen)?

 

Deze behandelmethode heeft veel raakvlakken met de Acceptance and Commitment Therapy en de ReAttach maar ook Sensorische Integratie therapie, veel mensen zijn gevoeliger geraakt voor licht en geluid in/na hun burnout.

Het mooiste is natuurlijk preventie van de overspannenheid, helaas zie ik in de praktijk mensen die de noodzaak pas echt voelen wanneer het niet anders meer kan en al helemaal opgebrand zijn. Gedragsverandering is lastig maar we zoeken samen naar een manier.