wie ben ik

Marloes   Ergotherapie-plus

Loopbaan

Mijn loopbaan als ergotherapeut begon in de kinderrevalidatie. Daarna heb ik in de volwassen revalidatie gewerkt en veel van mijn collega’s uit andere vakgebieden geleerd. Ik ben hen dankbaar. Het was vormend om in multidisciplinaire teams te leren. Daarna kreeg ik meer vrijheid in een eerste lijns ergotherapie praktijk. De collega’s en cliënten daar lieten me mijn vak en visie nog verder vormen en met de kansen die ik kreeg opende ik mijn eigen Re-integratie bureau en eigen Holistische Praktijk: ErgoMarloes.

Dit is de plek waar voor mij alles samen komt. In mijn woonplaats Vught.

De afgelopen jaren heb ik me doorontwikkeld en er Ergotherapie-plus van gemaakt. Ik zie dat een Holistische kijk op ziekte en gezondheid nodig is. Ooit zijn we lichaam en geest apart gaan behandelen. Nu niet meer gelukkig. Het zenuwstelsel weet wel beter: alles is met elkaar verbonden. De mens als geheel benaderen werkt effectief.

Wat mix ik allemaal:  het Mens-zijn, de neurologie, (adem)fysiologie, waarden, patronen uit familie, systemen en achtergrond, houding, beweging, spieren, intuïtie, keuzes, energie en energie-management, rollen, wensen, zintuiglijke informatie verwerking (prikkels), persoonlijke ontwikkeling, dagelijks handelen in de praktijk en arbeid

Van cliënten hoor ik terug: ‘ik wist niet dat dit ook ergotherapie was. Marloes geeft woorden aan wat ik voel. Ze ziet mij Echt. Dit gaat dieper. Ze is puur en authentiek.’

Ik ben een generalist. Ooit stoorde dat me van mezelf: ik kan veel van alles. Maar nu zie ik het als een kracht: ik kan van alles veel. Ik bied van meerdere behandelvormen en disciplines de ideale mix en het over grenzen kijken zie ik nu als verrijkend. In een combinatie van goed denken en goed invoelen.

Wees welkom